Trudimo se svakog dana organizirati život tako da nam ostane i nešto vremena za sebe, bilo da vrijeme provedemo uživajući u knjizi, druženju s prijateljima, izletu,…

Kućanski uređaji su tu da nam to olakšaju i pomognu kako ne bismo gubili vrijeme na nešto što oni mogu uraditi umjesto nas. Gorenje kućanski aparati su odlični pomagači u svakom kućanstvu. Svojom širokom primjenom „spašavaju“ nas u kuhinji, kupaonici, prilikom čišćenja i brojnih drugih situacija na koje bismo inače izgubili dragocjene sate.

Gorenjev novi pristup kućanskim uređajima nije samo da budu funkcionalni, što je imperativ, već da modernim dizajnom i tihim i učinkovitim radom budu dio ambijenta, a ne isključivo njegova nužna dopuna. Govoreći o nečujnosti i učinkovitosti, ne smije se zaboraviti motor koji znatno pridonosi gotovo neprimjetnom radu. U Gorenju je za to zadužen inverterski motor.

Nije to izum Gorenja, ali su ga implementirali na optimalan način. Inverterski motori su iznimno pouzdani i snažni te rade bez četkica čime se eliminira trenje i habanje, ali i buka. Naime, pametna i tehnološki napredna rješenja u radu koriste magnete. Inverterski motori koriste magnetsko polje tako da nema trenja tijekom rotacije što omogućuje učinkovitije zaustavljanje i pokretanje motora, što pak produžava vijek trajanja uređaja. Tehnologija inverter motora omogućava povećanu učinkovitost i pouzdanost zbog smanjenja potrošnje električne energije. Prepoznavanje neuravnoteženog opterećenja i kombinacija različitih pokreta pri pranju omogućava izvanredno pranje. Uz ovakav motor dugi niz godina biti ćete sigurno bez popravaka te na taj način možete dugoročno uštedjeti.

Gorenje omogućava da registrirate svoj uređaj koji ima inverterski motor te tako produžite garanciju na motor na deset godina.

Takav motor se koristi u kućanskim uređajima (crpke, perilice rublja i posuđa, hladnjaci), iako ima znatno širu primjenu. Kod određenih Gorenje kućanskih uređaja omogućavaju bolju učinkovitost i do 50% u odnosu na iste aparate u tom energetskom razredu.

Na primjeru perilice – primjena inverterskog motora rezultira boljom učinkovitošću pranja, boljom energetskom uštedom, tišim radom, a također i duljim životnim vijekom samog motora i perilice rublja.

S obzirom da je motor vrlo snažan, koristi se i kod perilica većeg kapaciteta namijenjenih za pranje većih količina rublja te korištenje viših okretaja centrifuge.

Prednosti inverterskog motora kod perilica rublja:

  1. Visoka učinkovitost
  2. Niska razina buke (manje ili do 6dB)
  3. Velik kapacitet punjenja
  4. Visoka brzina centrifugiranja (do 1600 okr/min)
  5. Niža potrošnja energije
  6. Duži životni vijek
  7. Bolja ukupna učinkovitost pranja

Primjer perilice rublja s inverter motorom je model Gorenje WEI 723 L kapaciteta 7 kg s volumenom bubnja od 54 l i brzinom okretaja od 1200 u minuti. Energetska učinkovitost je A+++. Snažan motor ove perilice bez četkica eliminira mehaničku napetost, trenje ili habanje što rezultira većom uštedom električne energije, a ciklus pranja je znatno tiši. Vijek trajanja uređaja je duži. Ova perilica rublja ima 16 programa od kojih se ističu posebni programi: Allergy Care / Automatski program / SportWash / Brzo pranje 20 min / Program za proizvode koji sadrže perje.