Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
0
Usporedba
0
Favoriti
Odabir kućanskih aparata kod opremanja kuhinje

Odabir kućanskih aparata kod opremanja kuhinje

Datum objave: 02. 10. 2020.

Kuhinja je središte našeg života gdje provodimo veliki dio našeg vremena. Jedna od glavnih promjena koje možete napraviti kada preuređujete ovaj životni prostor je nadogradnja ili potpuna zamjena kuhinjskih uređaja. Morate pronaći novu generaciju uređaja čija je uporaba jednostavna i koji kuhanje pretvaraju u zabavu i bezbrižno druženje. Najvažnije je da odgovaraju vašem stilu života, zahtjevima i potrebama vaše obitelji i da vam pruže zabavno druženje. Nova generacija kućanskih aparata omogućava brže spremanje jela, pripremanje na zdraviji način, a ekološki su prihvatljivi i energetski vrlo učinkoviti. Svakodnevnoj rutini pružaju trenutke zabave i njihove posebne funkcije kao što je npr. kuhanje na pari ili izrada jogurta otvaraju vrata zdravim navikama i pružaju zdrav životni stil za vašu obitelj.

Perilica posuđa

Pranje posuđa zasigurno je posao kojeg malo tko voli, tako da je perilica posuđa u osnovi jedan od onih kuhinjskih uređaja koje morate imati. U pravilu, perilica posuđa standardne širine 60 cm prikladna je za velike ili srednje obitelji, a s druge strane uska perilica za pranje posuđa prikladna je za one obitelji koje nemaju mnogo prostora u svojoj kuhinji. Možete se odlučiti i za integriranu perilicu posuđa ako nemate puno prostora. Obratite pažnju na dodatne funkcije koje vam mogu uštediti vrijeme i električnu energiju. Birajte perilicu posuđa koja nudi optimalan odabir programa tako da uvijek možete pronaći pravu postavku za vaše potrebe.

 Brzi programi pogodni su za male količine posuđa i idealno rješenje kada imate goste. Možete odabrati svoj omiljeni ciklus pranja i imati blještavo posuđe dok trepnete okom!

Štednjak

Plinski štednjaci savršen su izbor ako trebate jaku vatru za brzo prženje, omogućuju vam brzu i preciznu kontrolu topline. Električni štednjaci posjeduju „pametne“ značajke, a zahvaljujući ravnomjernoj raspodjeli topline u električnim pećnicama idealni su za pečenje.

Kombinirani štednjaci ujedinjuju prednosti električnih i plinskih štednjaka.

Indukcijski štednjaci su ekološki iznimno prihvatljivi, s njima precizno i trenutačno podešavate temperaturu kuhanja. Iznimna energetska učinkovitost postiže se direktnim generiranjem temperature u metalnoj posudi putem elektromagnetskog polja. Čak 84 % uložene električne energije prenosi se na posudu u obliku topline.

Hladnjak

Najviše prostora u kuhinji zauzima hladnjak. Danas postoji velik je izbor hladnjaka različitih proizvođača koji svojim izgledom stoje samostalno, čistih su linija, u bojama aluminija te raznih varijanti žarkih boja. Osnovna stvar koju trebate znati prije kupnje hladnjaka je koliko prostora imate u kuhinji, koliko osoba će hladnjak koristiti odnosno koliko hrane će se spremati u hladnjak i ovisno o budžetu što bi htjeli imati od dodatnih značajki. Mali podsjetnik prilikom kupnje:

·         vodite računa o kapacitetu hladnjaka i koliko hrane ćete stavljati u njega

·         kombinirani hladnjaci su za kućanstva za do 4 osobe

·         ako često jedete smrznutu hranu, uzmite kombinirani hladnjak kod kojeg je zamrzivač gore

·         ako više volite svježu hranu, neka gore bude rashladni dio

·         ako podjednako jedete i smrznutu i svježu hranu, uzmite side-by-side hladnjak

·         hladnjaci troše puno energije, pa prilikom kupnje svakako pripazite na potrošnju uređaja

·         ako ne želite trošiti vrijeme na odmrzavanje hladnjaka, kupite uređaj s NO FROST tehnologijom

Proizvođači su počeli izbacivati i modele standardne širine 60 cm, s ledomatom ili danas vrlo zanimljivom opcijom ugrađenog spremnika sa filtrom za pročišćavanje vode, kako bi voda koju pijete bila i čista i hladna.

Pećnica

Pećnice su jedinstveni uređaji koji vrhunski kombiniraju različite materijale, kao što su nehrđajući čelik, staklo i emajl, a razlikuju se po veličini, funkcijama i načinima  kuhanja. Omogućuju savršeno jednostavno rukovanje u pripremi vaših omiljenih jela.

Ovisno o načinima zagrijavanja pećnice se dijele na konvencionalne pećnice (zagrijavanje donjim i gornjim, te infra grijačima) i multifunkcionalne koje su danas popularne. Ovisno o modelu imaju različite načine zagrijavanja pri čemu svaki od njih daje savršene rezultate pripremanja jela. Zahvaljujući sve više zdravim navikama korisnika i zdravog načina kuhanja svoj put na tržištu pronašle su i kombinirane multifunkcionalne parne pećnice koje omogućavaju, uz ostale načine zagrijavanja, kuhanje na pari, kuhanje kombinacijom vrućeg zraka i pare, te ubrizgavanje pare u tijeku procesa pečenja.

Pećnice danas imaju mnogo veći obujam unutrašnjosti, a osmišljeni su i razni načini samočišćenja kao što je npr. piroliza koja radi na principu spaljivanja svih nečistoća bez uporabe deterdženata. Mnoge značajke tehnologije i sjajne ideje omogućavaju da se održavanje i čišćenje svede na minimum.

Kuhinjska napa

Ako želite oduzeti svu toplinu iz prostorije za vrijeme kuhanja, ovo je jedan od kuhinjskih uređaja koje morate kupiti. Možete ili recirkulirati zrak ili ga sasvim izbaciti izvana, tako da svakako morate imati na umu kako vam to može puno pomoći kada je u pitanju održavanje svježeg zraka unutar vašeg doma.

Ovo je popis najvažnijih kuhinjskih aparata koje trebate imati. Kada ih odaberete morat ćete se usredotočiti na dizajn, značajke i budžet kojim raspolažete.

Razred energetske efikasnosti je potvrda kvalitete uređaja s obzirom na njegovu energetsku efikasnost, pri čemu se uređaji prema potrošnji energije dijele na sedam razreda energetske učinkovitosti označenih slovima od A do G (grupu A čine energetski najefikasniji uređaji). Prilikom kupnje električnih aparata za vaš dom budite ekološki osviješteni i vodite računa o potrošnji kućanskog aparata jer se o tome često vodi najmanje računa! Eventualno potrošite više novca za viši energetski razred kako bi se dugoročno uštedjelo na ovaj način. I dobro razmislite koje funkcije pojedinih aparata ćete zaista koristiti kako ne biste bacili novac na skupe aparate čije funkcije vam neće biti potrebne.

 

Kingtrade - Trebate pomoć?Trebate pomoć?

Potražite odgovor u često postavljenim pitanjima, nazovite nas na +385 (0)21 679 400 ili pošaljite upit na mail i brzo će vas kontaktirati netko od našeg stručnog osoblja. Radno vrijeme ureda: PON/SUB: 07.30h – 20:30h