Zadnje pretraživanoObriši sve
Nema rezultata za traženi pojam!
0
Usporedba
0
Favoriti
Perilica rublja - prednost inverterskog motora

Perilica rublja - prednost inverterskog motora

Datum objave: 02. 10. 2020.

Kod perilica za pranje rublja motor pokreće bubanj i na taj način u kombinaciji s deterdžentom za pranje rublja uklanja nečistoće. Standardni motor na izmjeničnu struju je sustav rada sa ugljenim četkicama koji omogućuju okretanje rotora. Sustav koji se temelji na trenju. Motor se tijekom rotacije zagrijava zbog trenja četkica. Iz tog razloga se za vrijeme jednog ciklusa pranja mora nekoliko puta zaustaviti, promijeniti smjer vrtnje i ohladiti na novu radnu temperaturu.

Pametna i tehnološki napredna rješenja bez četkica koriste magnete. Inverterski motori dakle koriste magnetsko polje umjesto četkica tako da nema trenja tijekom rotacije što omogućuje učinkovitije zaustavljanje i pokretanje motora. Tehnologija inverter motora omogućava povećanu učinkovitost i pouzdanost zbog smanjenja potrošnje električne energije što produžava vijek trajanja uređaja. Prepoznavanje neuravnoteženog opterećenja i kombinacija različitih pokreta pri pranju omogućava izvanredno pranje. Uz ovakav motor dugi niz godina biti ćete sigurno bez popravaka te na taj način možete dugoročno uštedjeti.

Elektromotor

Indukcijski motor ili asinkroni motor (elektromotor) ima rotirajući dio (rotor) na koji se električna energija prenosi beskontaktno (indukcijom) djelovanjem okretnog magnetskog polja koje stvara sustav višefaznih struja u statoru. Ovakvi električni strojevi su jednostavne konstrukcije, robustni i pouzdani u pogonu pa se i najčešće koriste u svim vrstama elektromotornih pogona. Brzina vrtnje rotora je različita od brzine okretanja statorskog polja iz čega je i izveden naziv asinkroni. Razlika brzina, takozvano klizanje, je ključna veličina u teoriji djelovanja i prijenosa energije u stroju.

Takav motor se koristi i u kućanskim uređajima (crpke, perilice rublja i posuđa, hladnjaci).

Velika je zasluga Nikole Tesle da je otkrio rotacijsko magnetsko polje pomoću kojeg je omogućio konstrukciju asinkronog motora.

Kako su vrlo jednostavni po konstrukciji, jeftiniji su od ostalih motora. I to osobito asinkroni motor, koji nema kolektora ni kliznih koluta.

Primjena indukcijskih motora je mnogostruka, ali ono što je nama možda najinteresantnije je primjena na kućanskim uređajima.

Inverterski motori su iznimno pouzdani i snažni te rade bez četkica čime se eliminira trenje i habanje, ali i buka.

Kod određenih kućanskih uređaja omogućavaju bolju učinkovitost i do 50% u odnosu na iste aparate u tom energetskom razredu.

Na primjeru perilice – primjena inverterskog motora rezultira boljom učinkovitošću pranja, boljom energetskom uštedom, tišim radom, a također i duljim životnim vijekom samog motora i perilice rublja.

S obzirom da je motor vrlo snažan, koristi se i kod perilica većeg kapaciteta namijenjenih za pranje većih količina rublja te korištenje viših okretaja centrifuge.

Prednosti inverterskog motora kod perilica rublja:

  • Visoka učinkovitost
  • Niska razina buke (manje ili do 6dB)
  • Velik kapacitet punjenja (do 9kg)
  • Visoka brzina centrifugiranja (do 1600 okr/min)
  • Niža potrošnja energije
  • Duži životni vijek
  • Bolja ukupna učinkovitost pranja

Primjer perilice rublja s inverter motorom je model Gorenje WEI 723 L kapaciteta 7 kg s volumenom bubnja od 54 l i brzinom okretaja od 1200 u minuti. Snažan motor ove perilice bez četkica eliminira mehaničku napetost, trenje ili habanje što rezultira većom uštedom električne energije, a ciklus pranja je znatno tiši. Vijek trajanja uređaja je duži. Ova perilica rublja ima 16 programa od kojih se ističu posebni programi: Allergy Care / Automatski program / SportWash / Brzo pranje 20 min / Program za proizvode koji sadrže perje.

I drugi proizvođači imaju modele sličnih radnih karakteristika, izbor je na vama, odaberite samo najbolje za vaše rublje!

 

 

 

 

Kingtrade - Trebate pomoć?Trebate pomoć?

Potražite odgovor u često postavljenim pitanjima, nazovite nas na +385 (0)21 679 400 ili pošaljite upit na mail i brzo će vas kontaktirati netko od našeg stručnog osoblja. Radno vrijeme ureda: PON/SUB: 07.30h – 20:30h